Și a urmat luna a doua de implementare program. Deja avem un orar stabil, dulăpioare cu cei mai frumoși norișori cu numele trecute pe ei, echipe de matematică, portofolii colorate, pahare multicolore, camera alocată dezvoltării personale individuale, echipe de fotbal energice, pauze pe acorduri de pian și planuri de tabere creative. Am bifat și prima ședință cu părinții, îndulcită de surprizele pregătite pentru perioada următoare pentru cei mici și de minunatul chec pregătit de mama lui Rareș.

Pregătirea teoretică nu mai este o noutate pentru luna mai, fiecare profesor are echipa lui de lucru, metoda lui muzicală sau aplicată, fiecare copil știe deja ce îl așteaptă și când. Dezvoltarea personală de grup este activitatea de vineri care umple fundația cu râsete, energie, muzică, părinți entuziasmați. Observațiile de la sesiunile de vineri sunt discutate la sesiunile individuale. La capitolul noutăți în orar – o activitate dinamică a fost inclusă – sportul. Gabi Solomon a pus la cale exerciții de mobilitate în Parcul Kiseleff și la sfârșit s-a lăsat cu medalii și… un pic de febră musculară, iar acum urmează periplul cluburilor sportive. Pentru că este important să fim conectați la tot ce este nou, Cristi Dușmănescu, prietenul fundației, a pus laolaltă toate “Future trends” din diverse domenii și a început să le prezinte copiilor câteva dintre ele într-o prima discuție cu aceștia.

Pentru că unde sunt copii este veselie și bucurie și asta trebuie serbat ca la carte, noi am optat pentru varianta – 3 zile (fără nopți). Am demarat seria serbărilor de vineri, 27 mai, când fiecare copil a primit un mic cadou de la prietenii Edulier. A doua zi, cu mic cu mare, cu pălărie, ochelari de soare și fun ne-am prezentat la întâlnirea propusă de cei de la Sky Tower care au pregătit pentru noi, pe espalanada Promenada – jocurile copilăriei – șotron, frunza, mațe încurcate, ateliere de hand made și baloane. Am completat și noi evenimentul cu mini-recitaluri, momente de dans, celebrul Dârli-Dârli-Da sau cu standul de sticle pictate, pregătit de puști sub coordonarea Cristina Toma aka Cuzina. Am desăvârșit seria evenimentelor de 1 iunie la o sesiune de cumpărături, cu pauze de limonadă și floricele. Așa sesiune de shopping mai rar – cu pozat, cu probat, cu buget generos și consiliere cu simțul fashionului destul de dezvoltat (las fiecare cititor să identifice consilierele). 🙂 Ce să mai – mulțumim MiniPrix!

La capitolul prieteni noi, am adăugat Școala King’s Oak, unde o parte din copii au obținut posibilitatea unui burse de școlarizare la instituția respectivă. Au susținut teste la matematică și un interviu final, iar acum le ținem pumnii în așteptarea rezultatului final. Pentru copii, aceasta poate fi o experiență minunată, în sensul în care vor petrece ciclul gimnazial într-o școală cu predare în limba engleză, într-un spațiu intercultural, cu metode de educație diferite de programa românească, dar foarte utile în dezvoltarea elevului. Cei de la King’s Oak sunt o echipă foarte energică, cu multă inițiativă și deschidere pentru activități diferite. Au fost în egală măsură încântați de copii și mai mare bucuria ne-a fost să aflăm cât de frumos au prezentat activitățile de la fundație celor din Boardul King’s Oak.

Un mare motiv de bucurie a fost pentru noi că am reușit să finalizăm ultimul colțișor de activități – camera alocată Dezvoltării personale individuale și Logopediei – care arată foarte prietenos și colorat.

Pentru luna iunie am pregătit o serie de activități… dar mai bine ne citim în episodul următor.

 

Cristina Grigore – Coodonare Program

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu