Mă implic, deci exist!

Probabil că ăsta a fost principiul care mi-a ghidat viața până în acest moment și, cu siguranță, mă va urma și dincolo de el. Așa că, pentru că s-a ivit ocazia să arăt că îmi pasă de calitatea vieții, în toate aspectele ei, am primit cu mare drag invitația la primul interviu pentru activități de voluntariat în cadrul fundației Seeding Knowledge. Cu siguranță ți-ai spus vreodată: “Vara asta va fi cea mai tare!”, mai ales când ai 20 de ani și tot ce-ți vine în minte sunt marea, prietenii și distracția. Ei bine, alegerile bune aduc lucruri la fel de bune și frumoase. Asta am înțeles, încă o dată, atunci când am început să fac pași mici, dar importanți în viața mea. Concret, am început să ajut. Poate pare exagerat, însă este cât se poate de real și asumat faptul că îmi place să fac asta. Îmi place enorm să ofer, să ajut!

M-am tot gândit ce aș putea spune despre mine în relație cu SKF, am tot măsurat gândul acesta și când am simțit că încep să-l cosmetizez, m-am oprit. Eu nu sunt așa, mi-am zis. M-am gândit apoi din nou și mi-am dat seama că pentru mine SKF înseamnă puntea de legătură, pe care o sprijin și eu, între copii și viitor. Ce lucru mare! Ce copii norocoși! Ii pot face mai fericiți, chiar daca sunt doar o terță parte în povestea vieții lor. Mi-a placut gândul ăsta. M-a facut mai întâi pe mine fericită. Și ai putea spune că sună egoist, însă dacă nu ai de oferit… ce oferi? A fost tot un gând liniștitor. Mi-am dat seama că ne încărcăm reciproc cu fericire. Și ai spune, de data aceasta, că-i prea curajos să numești asta fericire, dar bazându-mă pe relativitate, de la Einstein încoace, fiecare are propria definiție a fericirii, nu crezi?

Când am întâlnit copiii SKF, m-am gândit cum aș putea să-i fac să zâmbească și să se bucure mai mult de prezent și de ceea ce li se întâmplă în cadrul fundației. Așa că am răscolit internetul pentru a găsi cele mai potrivite evenimente și activități la care aceștia ar fi putut participa. Pe de altă parte, mi-am dorit să mă implic dincolo de activitățile în care era vorba strict de participarea copiilor, așa că nu am stat deoparte.

Și acum încerc să revin asupra primei idei: SKF este puntea de legătură între copii și viitor. Deși, pentru mine, aceasta reprezintă leitmotivul poveștii de față, e încă foarte vag. Am să explic mai mult. După câteva luni, pot să spun că și eu sunt SKF. Echipa m-a primit cu drag și acum reprezint o mică parte a punții de legătură despre care am amintit mai sus. Cred că începutul abia acum se scrie.

Alexandra Codreanu – Grafică și design

Seeding Knowledge Foundation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu